ANP18 dec '12 12:29

Zuma herkozen tot leider ANC

EPA
EPA

BLOEMFONTEIN (ANP) - Jacob Zuma is dinsdag in Zuid-Afrika door zijn partij ANC (African National Congress) herkozen als leider. De zittende president van Zuid-Afrika zal daardoor waarschijnlijk ook een nieuwe termijn als staatshoofd krijgen.

Zuma koos de zakenman Cyril Ramaphosa als tweede man. In de verkiezing, die het ANC om de vijf jaar tijdens een congres houdt, kreeg Zuma meer stemmen dan Kgalema Motlanthe, de huidige vicepresident en de enige tegenkandidaat.

De ANC is verreweg de grootste partij van Zuid-Afrika. Het is de gewoonte dat het ANC de leider tot president kiest. Daardoor is het vrijwel zeker dat Zuma bij de presidentsverkiezingen over twee jaar opnieuw zal worden gekozen.

Het vijfjaarlijkse congres van de ANC werd zondag geopend en duurt 5 dagen. De verwachting was al dat Zuma zou worden verkozen als leider hoewel hij in een reeks financiële schandalen is verwikkeld en de partij in een ernstige crisis verkeert. Het congres bestaat uit 4500 afgevaardigden en geselecteerden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen