ANP27 dec '12 21:36Aangepast op 27 dec '12 22:54

Huis van Afgevaardigden VS zondag bijeen

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden komen terug van reces voor een vergadering zondagavond. Daarin zal geprobeerd worden de impasse in het begrotingsoverleg te doorbreken.

Dat meldden medewerkers van de Republikeinse fractie in het Huis donderdag. Maandag moet een compromis zijn bereikt, zowel in het Huis als in de Senaat, anders treden automatisch bezuinigingen en belastingverhogingen in werking die de economie ernstig kunnen schaden.

Wat het Huis van Afgevaardigden precies gaat doen om de patstelling te doorbreken, is niet duidelijk. Wel hebben verscheidene bronnen in Washington gemeld dat de sessie mogelijk zal doorgaan tot 2 januari. Op die dag loopt de zittingsperiode van het huidige Congres af.

Het is pas de 16e keer sinds de Tweede Wereldoorlog dat het Huis van Afgevaardigden op zondag vergadert. De laatste keer was op 21 maart 2010. Toen stond een cruciale stemming over de omstreden zorgverzekeringswet van president Barack Obama op de agenda.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen