ANP26 dec '12 09:16

Madoff: handel met voorkennis vaak onbestraft

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De financiële markten lijden aan een gebrek aan transparantie. Uitwassen als handel met voorkennis blijven daardoor vaak onbestraft. Dat stelt oud-belegger Bernard Madoff, die een gevangenisstraf van 150 jaar uitzit wegens fraude en oplichting, in een e-mail aan de Amerikaanse zender CNBC.

Madoff kan als ervaringsdeskundige worden aangemerkt; hij wist beleggers jarenlang kapitalen afhandig te maken door middel van het grootste piramidespel uit de geschiedenis. Zijn slachtoffers gingen in 16 jaar tijd voor in totaal enkele tientallen miljarden het schip in. Pas in 2008 liep Madoff tegen de lamp.

Handel met voorkennis is volgens Madoff van alle tijden. ,,Men zou gezien de recente golf aan vervolgingen zou kunnen denken dat handel met voorkennis een recente ontwikkeling is. Dat klopt niet'', schrijft hij. ,,Het is er altijd al geweest, maar zelden vervolgd.''

Madoff vindt het naïef om te denken dat koersgevoelige informatie, die volgens de beursregels aan iedereen tegelijk moet worden bekendgemaakt, niet zal uitlekken. ,,Hoe geheimer de informatie, hoe waardevoller die is voor degenen die erover kunnen beschikken. Daarin ligt het probleem'', schrijft hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen