ANP24 jan '12 16:51

Rundskop genomineerd voor Oscar

LOS ANGELES (ANP) - Het Belgische Rundskop is dinsdag genomineerd voor een Oscar in de categorie beste niet-Engelstalige film. De film van Michaël R. Roskam heeft Nederlandse raakvlakken: Frank Lammers speelt er een rol in en coproducenten zijn Eyeworks en Waterland.

,,Wat waanzinnig!'' reageert Reinout Oerlemans van Eyeworks dinsdag op het nieuws. ,,Het is zo waanzinnig om te zien hoe de film langzaam maar zeker de wereld heeft veroverd en nu in de hoogste eredivisie is beland. We gaan zo meteen heel veel flessen champagne open trekken.'' Oerlemans ,,sluit zeker niet uit'' dat hij zelf als producent in Hollywood aanwezig zal zijn als de Oscars worden uitgereikt. ,,Al is dit in de eerste plaats een verdienste van de Belgische divisie'', voegt hij daar wel aan toe.

Rundskop speelt zich af in de wereld van rundveeboeren in Belgisch Limburg. Het verhaal draait niet alleen om de hormonenmaffia, maar ook om het jeugdtrauma van veeboer Jacky Vanmarsenille, een rol van Matthias Schoenaerts. Zijn bijnaam is Rundskop.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen