ANP6 aug '12 20:54Aangepast op 6 aug '12 21:11

Formeel bod Saab AB op softwarebedrijf Hitt

AMSTERDAM (AFN) - Het Zweedse defensieconcern Saab AB heeft maandag zijn eerder aangekondigde bod op het Nederlandse softwarebedrijf Hitt geformaliseerd. Het bestuur en de commissarissen van Hitt bevelen het bod van 6,60 euro per aandeel aan bij de aandeelhouders. Dat maakten de twee ondernemingen in een gezamenlijk persbericht bekend.

Aaandeelhouders van Hitt kunnen hun stukken vanaf dinsdagochtend 9.00 uur aanbieden. De biedingstermijn loopt af op 2 oktober om 18.00 uur. Grootaandeelhouder Hitt Holding en nog vier grote aandeelhouders, samen goed voor een belang van 73,6 procent, hebben al toegezegd hun aandelen aan te bieden.

Hitt is gespecialiseerd in technologie op het gebied van navigatie en het beheersen van verkeersstromen. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Apeldoorn, levert die diensten aan onder meer havens en vliegvelden in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië. Hitt heeft 188 werknemers in dienst, verspreid over Europa, Noord-Amerika en Hongkong.

Werkgelegenheid

Saab AB dat producten en diensten levert op het gebied van defensie en beveiliging, verwacht de activiteiten van Hitt probleemloos te kunnen integreren in zijn eigen veiligheids- en verkeersdiensten. De overname heeft volgens beide bedrijven nauwelijks gevolgen voor de werkgelegenheid en heeft de steun van de ondernemingsraad van Hitt.

Hitt licht het bod van Saab AB nader toe tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering op 21 september. Als het bod slaagt, verdwijnt het Nederlandse bedrijf van de beurs in Amsterdam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen