ANP11 aug '12 17:50

Berlusconi: Italië uit euro is ramp

EPA
EPA

PARIJS (AFN) - De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft zaterdag gezegd dat zijn partij Volk voor de Vrijheid (PDL) vindt dat Italië binnen de eurozone moet blijven en dat een eventueel vertrek een ramp zou zijn.

Eerder dit jaar opperde hij de mogelijkheid van een vertrek van Italië uit de eurozone, maar in een interview met de Franse krant Libération van zaterdag zei hij dat zijn opmerkingen destijds verkeerd zijn weergegeven. ,,Ik heb altijd gezegd dat het vertrek van een of meer van zijn leden, de desintegratie van de eurozone betekent. Het zou de mislukking betekenen van het historische project om Europa te verenigen en niemand zou dat willen. Binnen de PDL vinden we allemaal dat een exit uit de euro een ramp zou zijn'', aldus Berlusconi.

De omstreden Berlusconi (75) zei ook dat hij nog geen besluit had genomen om terug te keren in de politiek. De PDL had hem gevraagd om de partij weer te leiden bij de parlementsverkiezingen volgend jaar. ,,Ik heb nog niet besloten, maar één ding is zeker. Ik heb altijd in dienst gestaan van het land.''

Berlusconi moest in november opstappen als premier toen Italië dreigde te bezwijken onder financieel-economische problemen. Hij werd opgevolgd door Mario Monti.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen