ANP24 aug '12 09:21

Honderden banen weg bij VolkerWessels

ANP
ANP

AMERSFOORT (ANP) - Bouwbedrijf VolkerWessels schrapt 300 van de circa 12.000 banen in Nederland. Dat heeft topman Gerard van de Aast vrijdag gezegd in een toelichting op de halfjaarcijfers. Het banenverlies is volgens hem het gevolg van de slecht draaiende economie en huizenmarkt en van bezuinigingen.

De omstandigheden op de Nederlandse bouw- en vastgoedmarkt zullen volgens VolkerWessels voorlopig niet verbeteren. In de sector infrastructuur valt evenmin een spoedige opleving te verwachten door de vele bezuinigingen door overheden. De crisis dwingt VolkerWessels tot aanpassing van de organisatie in Nederland, stelde het bedrijf. Topman Van de Aast zei gedwongen ontslagen niet te kunnen uitsluiten.

VolkerWessels zag in de eerste jaarhelft de nettowinst met ruim een kwart dalen tot 17 miljoen euro. ,,Die daling komt vooral door de Nederlandse markt'', zei Van de Aast. De omzet steeg wel met 6 procent, dankzij groei in met name energie en telecommunicatie en in Canada, en kwam uit op 2,3 miljard euro.

De orderportefeuille is met een omvang van 5,7 miljard euro beter gevuld dan een jaar eerder. Gezien de onzekere economische situatie geeft het bedrijf echter geen concrete vooruitzichten voor de rest van het jaar.

Gerelateerde artikelen