ANP8 mrt '12 05:33

Uitspraak in voorkenniszaak Binck

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De rechter in Amsterdam doet donderdag uitspraak over een voorkenniszaak rond beleggersbank Binck. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 2 weken geleden een boete van 10.000 euro tegen de verdachten Bob Sijthoff en Bert P. Sijthoff wordt ervan beschuldigd nog niet gepubliceerde kwartaalcijfers van Binck te hebben doorgespeeld aan zijn vriend P.

De officier van justitie vindt dat ,,de heren hard uit de bocht zijn gevlogen''.

Sijthoff, voormalig eigenaar van Het Financieele Dagblad, zou in april 2006 een nog niet gepubliceerd persbericht met kwartaalcijfers hebben gekregen van een commissaris van Binck en het hebben doorgegeven. Die publiceerde de informatie vervolgens op de beleggerswebsite iex.nl.

Beide verdachten waren aandeelhouders van Binck en zouden met hun handelen het tipverbod hebben overtreden. Sijthoff en P. ontkennen niet dat ze informatie hebben gelekt, maar vinden dat ze daarmee niet iets strafbaars hebben gedaan. Sijthoff, telg uit de bekende uitgeversfamilie, werd 3 jaar geleden nog veroordeeld tot een celstraf voor het mishandelen en bedreigen van een bankmedewerker.

Gerelateerde artikelen