ANP10 aug '12 22:32Aangepast op 10 aug '12 22:55

De Graafschap opent met zege op Excelsior

DOETINCHEM (ANP) - De Graafschap heeft vrijdag het eerste duel in de Jupiler League gewonnen van Excelsior: 2-0. Beide ploegen degradeerden vorig seizoen uit de eredivisie.

De thuisploeg besliste het duel pas in de slotfase. Twintig minuten voor tijd opende middenvelder Karim Tarfi namens de Superboeren de score uit een vrije trap.

Soufian El Hassnaoui, deze zomer met Marokko nog actief op de Olympische Spelen, gooide 8 minuten voor tijd het duel op slot door op aangeven van Piotr Parzyszek de 2-0 binnen te werken.

Bovenaan

De Graafschap staat door de zege bovenaan. Het deelt de koppositie met Go Ahead Eagles, dat met dezelfde cijfers won van Almere City FC. Xander Houtkoop en Sjoerd Overgoor namen de productie voor hun rekening.

Ook Sparta begon het seizoen goed. Dankzij twee doelpunten van nieuwkomer Sandro Calabro werd SC Veendam met 2-1 verslagen. Leon Hutten deed iets terug namens de Groningers. FC Eindhoven en MVV Maastricht zorgden voor de spectaculairste wedstrijd in de eerste divisie. In Eindhoven werd het 3-2 voor MVV, nadat de ploeg met 2-0 had achtergestaan. Malcolm Esajas zorgde in de slotminuut voor de winnende treffer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen