ANP21 jan '12 20:12Aangepast op 21 jan '12 23:20

Laura rondt wereldreis af

Archieffoto 3 augustus 2010. ANP
Archieffoto 3 augustus 2010. ANP

PHILIPSBURG (ANP) - Laura Dekker heeft zaterdagavond tegen 8 uur (Nederlandse tijd) haar soloreis om de wereld afgerond. Volgens een woordvoerder van het 16-jarige 'zeilmeisje' voer zij toen de haven van Sint Maarten binnen.

Volgens de zegsman gaat het goed met Laura. ,,Ze ziet er enorm fris en vrolijk uit. Ze zwaait naar iedereen die klaar staat om haar te onthalen''. Toen Laura de haven binnen voer, werd ze door een kleine armada aan plezierboten onthaald.

Laura vertrok een jaar geleden vanaf Sint Maarten en is, als zij daar zaterdag aankomt, officieel de jongste solozeiler die rond de wereld heeft gevaren. Voor Laura zit er overigens ook een zwart randje aan het record; dat komt namelijk niet in het Guinness Book of Records. De organisatie accepteert niet langer de jongste categorie, omdat ze minderjarigen niet wil aanmoedigen tot het doen van recordpogingen die de organisatie niet geschikt vindt.

Dekker heeft in totaal ruim 27.000 zeemijlen afgelegd. Het record stond op naam van de Australische zeilster Jessica Watson. Zij voltooide de reis drie dagen voordat ze 17 werd. Laura wordt 17 op 20 september 2012. Het verschil tussen de twee meisjes is wel dat Watson de reis non-stop maakte. Laura pauzeerde tijdens haar reis een aantal keer en keerde ook terug naar Nederland om op de Hiswa een lezing te geven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen