ANP29 aug '12 18:16

Batenburg Techniek herhaalt prognose

ROTTERDAM (AFN) - Batenburg Techniek herhaalde woensdag in 2012 een nettowinst te verwachten van tussen de 2,5 en 3 miljoen euro. Vorig jaar haalde de technisch dienstverlener nog een nettowinst van 3 miljoen euro.

In het eerste halfjaar van 2012 zag de onderneming zijn winst dalen tot 400.000 euro, ten opzichte van 2 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg naar 78 miljoen euro, van 75,7 miljoen euro een jaar geleden in dezelfde periode. De cijfers zijn gelijk aan de voorlopige halfjaarcijfers die twee weken geleden bekend werden gemaakt.

Het bedrijf had vooral in de utiliteitsbouw last van een laag werkaanbod. ,,De utiliteitsbouwgerichte installatiebedrijven zijn voor de komende maanden beter bezet dan in de eerste helft van dit jaar. Met een betere bezetting en goede projectbeheersing kan het resultaat zich in de komende maanden herstellen bij deze onderdelen. Wij verwachten dat de winstontwikkeling bij de industriegerichte installatiebedrijven en handelsondernemingen zich op positieve wijze zal blijven ontwikkelen.''

Na afsluiting van het eerste halfjaar heeft handelsonderneming Seher nog een order van ongeveer 5 miljoen euro ontvangen ten behoeve van de energie-infrastructuur op de Maasvlakte 2.

Gerelateerde artikelen