ANP9 sep '12 17:39Aangepast op 9 sep '12 22:49

Miljardair blijft Franse belastingen betalen

EPA
EPA

PARIJS (AFN) - De Franse multimiljardair Bernard Arnault, topman van het luxehuis LVMH, blijft belasting betalen in Frankrijk, ondanks zijn aanvraag voor het Belgische staatsburgerschap. Dat liet de rijkste man van Frankrijk zondag weten.

De aanvraag van Arnault ligt gevoelig vanwege de omstreden belastingheffing van 75 procent op inkomens van minstens een miljoen euro die de Franse president Hollande wil opleggen. ,,Ik ben en blijf een belastingbetaler in Frankrijk en ik zal net als alle Fransen aan mijn fiscale verplichtingen voldoen'', zei Arnault.

Volgens de topman van de fabrikant van Louis Vuitton heeft de aanvraag voor een Frans-Belgische dubbelnationaliteit met persoonlijke redenen te maken. Het vermogen van Arnault wordt geschat op 32 miljard euro, waarmee hij de op drie na rijkste man ter wereld zou zijn. Arnault was nauw verbonden met de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy.

President François Hollande uitte zondagavond kritiek op Arnault. ,,Hij moet zich afvragen wat het betekent om een andere nationaliteit te willen, want wij zijn trots om Frans te zijn. Veel Fransen denken dat hij deze nationaliteit opgeeft'', zei Hollande in een interview op de zender TF1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen