ANP31 aug '12 18:02

Etappezege Cummings in Vuelta

FERROL (ANP) - De Britse wielrenner Steven Cummings heeft vrijdag de 13e etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. Hij ontsnapte kort voor de finish uit een kopgroepje en soleerde na een vlakke rit over bijna 173 kilometer tussen Santiago de Compostela en Ferrol naar de winst. De Australiër Cameron Meyer eindigde op enkele seconden als tweede en de Spanjaard Juan Antonio Flecha werd derde.

De etappe leek gemaakt voor een massaprint, maar de finale volgde dit keer een ander scenario. Het peloton kreeg de vluchtgroep, met daarin ook de Belg Thomas De Gendt, de Duitser Linus Gerdemann, de Italiaan Elia Viviani en de Australiër Simon Clarke, niet meer te pakken.

Dat was een domper voor de Duitse sprinter John Degenkolb uit de Nederlandse ploeg Argos-Shimano, die aasde op zijn vijfde ritzege. Hij moest zich nu tevreden stellen met de winst in de sprint van het peloton, die slechts de zevende plaats opleverde.

In het algemeen klassement veranderde niets. De Spanjaard Joaquim Rodriguez behield de rode leiderstrui. Robert Gesink bleef vijfde op 2.59.

Gerelateerde artikelen