ANP23 jan '12 15:01

'Hogere opening Wall Street verwacht'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de beurzen maandag naar verwachting licht hoger openen. De Amerikaanse beurzen volgen daarmee de Europese aandelenmarkten, die onder aanvoering van de bankaandelen winsten laten zien.

Beleggers zullen deze week hun aandacht onder meer richten op de Federal Reserve. Het beleidsbepalende bestuur van het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten komt dinsdag en woensdag bijeen.

Voor wat betreft het macro-economisch nieuws ligt het zwaartepunt op vrijdag. Dan wordt bekendgemaakt hoe sterk de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal is gegroeid. Voor maandag staan er geen belangrijke macrocijfers op het programma.

Voorbeurshandel

Het aandeel Research in Motion (RIM) stijgt 4 procent in de voorbeurshandel. De topmannen en oprichters van de Canadese BlackBerry-maker, Jim Balsillie en Mike Lazaridis, treden af. Operationeel directeur Thorsten Heins neemt het stokje per direct van hen over.

Halliburton staat ook in de belangstelling. De Amerikaanse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie zag de winst en omzet in het vierde kwartaal van 2011 sterker toenemen dan analisten hadden verwacht.

De openingsindicatoren wijzen op winsten van 0,1 procent voor de beurzen op Wall Street. Vrijdag sloten de Amerikaanse beurzen gemengd de week af. De Dow-Jonesindex steeg 0,8 procent dankzij goede kwartaalcijfers van IBM, terwijl technologiebeurs Nasdaq 0,1 procent verloor door een fors koersverlies van Google.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen