ANP7 feb '12 09:16Aangepast op 7 feb '12 09:37

TUI Travel ziet verlies oplopen

LONDEN (AFN) - TUI Travel, de grootste reisorganisatie in Europa, heeft het operationele verlies in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar zien oplopen ten opzichte van een jaar eerder. Het verlies kwam uit op 109 miljoen pond (131 miljoen euro) vergeleken met een verlies van 86 miljoen pond in dezelfde periode een jaar eerder, aldus de reisorganisatie dinsdag.

De reisorganisatie, in Nederland bekend van Arke, Holland International en Kras.nl, is niettemin tevreden over de verkopen in het eerste kwartaal dat liep tot eind december. ,,De verkoop van reizen rond de jaarwisseling waren boven verwachting, in het bijzonder wat betreft de onlineverkopen'', zegt het bedrijf.

TUI verkocht 42 procent van de reizen online, 6 procentpunt meer dan een jaar eerder. De verkoopprijzen lagen gemiddeld 8 procent hoger. De reisorganisatie zegt dat een derde van dezomerboekingen voor 2012 al is verkocht en dat het daarmee beter presteert dan de concurrentie.

Reisorganisaties draaien in de eerste helft van het boekjaar traditioneel verlies omdat de belangrijke zomerboekingen daarin nog niet geheel zijn verdisconteerd. Marktkenners hielden rekening met een operationeel verlies van 110 tot 116 miljoen pond bij TUI Travel.

Gerelateerde artikelen