ANP30 okt '12 13:42Aangepast op 30 okt '12 13:59

Ministers: alles om Griekenland te redden

BERLIJN (AFN) - Duitsland en Frankrijk zullen al het mogelijke doen om uiterlijk volgende maand tot een reddingsplan voor Griekenland en de gehele eurozone te komen. Dat hebben de ministers van Financiën van de twee grootste eurolanden dinsdag gezegd.

,,Wij willen nog steeds in november tot een allesomvattende oplossing komen om een einde te maken aan de onzekerheid en we zullen alles doen wat in onze macht ligt om te slagen'', aldus de Franse minister van Financiën Pierre Moscovici. ,,Wij zullen alles doen wat Frankrijk en Duitsland kunnen om het vertrouwen in de gezamenlijke Europese munt te herstellen'', voegde zijn Duitse collega Wolfgang Schäuble eraan toe.

De ministers van Financiën van alle eurolanden houden woensdag telefonisch overleg over Griekenland. Dat land heeft in november een volgende noodlening nodig van de EU, de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om aan zijn betalingsverplichtingen te blijven voldoen.

De zogenoemde trojka is er echter nog niet van overtuigd dat Griekenland voldoende werk maakt van de in ruil voor financiële steun beloofde hervormingen. Zelf wil het land meer tijd om de afgesproken bezuinigingsdoelen te halen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen