ANP16 okt '12 07:32

'Toyota legt productie Chinese fabriek stil'

EPA
EPA

TOKIO (AFN) - Toyota legt komende week de productie in zijn grootste fabriek in China stil. Dat meldden verschillende Japanse media dinsdag.

De verkopen van Toyota en andere Japanse autobouwers stonden de laatste tijd flink onder druk door de opgelopen politieke spanningen tussen China en Japan.

De twee regionale grootmachten liggen in de clinch over een groep onbewoonde eilandjes in de Oost-Chinese Zee. Met name in de tweede helft van september liep de spanning hoog op, en daarmee ook de anti-Japanse sentimenten in China. Veel Japanse bedrijven hebben daar nog altijd last van.

Geen commentaar

De fabriek van Toyota die stilgelegd gaat worden, is een van de 9 van de onderneming in China en verantwoordelijk voor circa 60 procent van Toyota's productie in het land. Een woordvoerder van Toyota wilde geen commentaar geven.

De drie grootste autobouwers van Japan zagen hun verkopen in China vorige maand kelderen. Toyota verkocht bijna 50 procent minder auto's in september, Nissan zag de verkopen met 35,3 procent zakken ten opzichte van een jaar terug en Honda zag de afzet met ruim 35 procent inzakken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen