ANP1 nov '12 13:41

Leden melden zorgen bij VVD-fracties

RIJSWIJK (ANP) - Verscheidene VVD-fracties in Nederland merken dat leden zich zorgen maken over het regeerakkoord. De plaatselijke fracties ondernemen nog niet direct actie, maar spelen de verontruste reacties wel door naar het landelijk partijbureau.

Zo kreeg de VVD in Rotterdam ruim 100 reacties via de post en e-mail. ,,De reacties zijn gemengd: er zijn positieve bij, maar ook negatieve. Sommige mensen zijn teleurgesteld en er leven veel vragen, vooral over de effecten van de zorgaanpak. Daarom houden we een van de komende weken in Rotterdam een informatieavond. Onze leden krijgen dan de gelegenheid om vragen te stellen aan onze Tweede-Kamerleden en met ze in discussie te gaan. Het is belangrijk om uit te leggen hoe het precies in elkaar zit, opdat mensen het hele plaatje begrijpen'', aldus Jean Paul Frishert, voorzitter van de Kamercentrale VVD Rotterdam.

,,In Rotterdam laten we ons niet zo meeslepen door de waan van de dag. We kijken naar realiteit en praktijk. Waar ik wel van schrik zijn de koppen in De Telegraaf. Van die scherpe toonzetting zie ik niets terug in de reacties die ik van Rotterdamse VVD’ers krijg'', reageert Frishert op de donderdagse editie van het dagblad.

Ook de fracties in Utrecht en Arnhem merken de ongerustheid en spelen de klachten door. Verder wachten de plaatselijke fracties op het overleg binnen de VVD van komend weekend. De gemeenteraadsfractie van Schijndel liet woensdag zelf al haar ongenoegen merken: 3 raadsleden schreven in een open brief dat ze vinden dat de partijgenoten blunderen met het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen