ANP24 dec '12 21:44

Serious Request brengt ruim 12 miljoen op

ANP Kippa
ANP Kippa

ENSCHEDE (ANP) - Met een recordopbrengst van ruim12 miljoen euro voor het Rode Kruis heeft 3FM maandagavond de benefietactie Serious Request in Enschede succesvol afgesloten. Het exacte bedrag bedraagt dit jaar 12.251.667 euro en is bestemd voor de bestrijding van babysterfte. Vorig jaar bracht de actie in het Glazen Huis in Leiden ruim 8.6 miljoen euro op voor moeders in oorlogsgebieden.

3FM-dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra verbleven zes dagen in het Glazen Huis dat deze keer in Enschede stond. Ze maakten non-stop radio zonder daarbij te eten.

Dat de negende editie van Serious Request zou afstevenen op een record was al vanaf het begin duidelijk. De tussenstanden lagen elke dag vele malen hoger dan die van vorig jaar. Zondagavond stond de teller in Enschede op ruim 6,1 miljoen euro. De tussenstand een uur voor het einde van de actie was bijna 8,5 miljoen.

Finalefeest

Dit jaar stonden er ook Glazen Huizen in Zweden, Zwitserland, Kenia en Zuid-Korea. Alle acties bij elkaar leidden dit jaar tot een totaalbedrag van ruim 100 miljoen euro. Vorig jaar was het bijna 23 miljoen euro. Ook het totaalbedrag is een recordopbrengst.

De slotdag stond in het teken van het finalefeest. Onder meer The Opposites, Kane, Go Back to The Zoo, Ilse DeLange, Laura Jansen en Caro Emerald traden op.

Volgend jaar staat het Glazen Huis op het Zaailand in Leeuwarden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen