ANP16 feb '12 19:44

Optimisme overheerst op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse effectenbeurzen zaten donderdag in de lift. Beleggers waren optimistisch over de economische ontwikkelingen in de Verenigde Staten en over een mogelijke overeenstemming in de eurozone over een nieuw hulppakket voor Griekenland.

De toonaangevende Dow-Jonesindex, waarin de 30 belangrijkste fondsen zijn opgenomen, noteerde in de middaghandel 0,9 procent hoger op 12.900,26 punten. De breder samengestelde S&P 500-index liet een plus van 1 procent zien op 1356,68 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq stond 1,3 procent hoger op 2952,21 punten.

Meevallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt, industrie en huizenmarkt zorgden voor optimisme. Ook uit Europa kwamen bemoedigende berichten. Beleggers hebben goede hoop dat de eurolanden akkoord gaan met een nieuw steunpakket om Griekenland voor een bankroet te behoeden.

Onder de hoofdfondsen in New York moest alleen vliegtuigbouwer Boeing een bescheiden stapje terug doen. De overige fondsen noteerden hoger. Vooral technologieaandelen waren gewild. Microsoft was de sterkste stijger in de Dow met een plus van ruim 4 procent. Ook Hewlett-Packard deed het goed met een koerswinst van ruim 2,5 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen