ANP25 apr '12 11:07

Ook minder overnames uit groeimarkten

AMSTERDAM (AFN) - Niet alleen westerse bedrijven hebben hun overnameaspiraties met het oog op de economische onzekerheid op een lager pitje gezet. Ook ondernemingen in opkomende markten als China, India en Rusland laten het afweten. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerd onderzoek van adviesbureau KPMG.

In de tweede helft van vorig jaar werden 201 westerse bedrijven overgenomen door ondernemingen uit opkomende markten. In de eerste helft van 2011 waren dat er 214 en in de tweede helft van 2010 nog 244. Ook het aantal overnames door bedrijven in groeimarkten onderling is vorig jaar gedaald, van 152 in de eerste jaarhelft naar 121 in de tweede.

Ook westerse bedrijven waren in de tweede helft van 2011 aanzienlijk minder actief met overnames in opkomende markten. Het aantal transacties daalde van 755 in de eerste zes maanden tot 705 in het tweede halfjaar. ,,Een daling die vooral een gevolg is van het gebrek aan vertrouwen en in mindere mate van het ontbreken van liquide middelen'', aldus Wouter van de Bunt van KPMG Corporate Finance.

Gerelateerde artikelen