ANP27 mei '11 10:05

'Productie Saab begint voor 12 uur'

STOCKHOLM (AFN) - De productie van Saab-auto's zal vrijdag voor 12 uur weer opgestart worden. Dat zei een woordvoerster van het bedrijf tegen persbureau Reuters.

De productie bij Saab lag wekenlang stil door financieringsproblemen. Moederbedrijf Spyker sloot onlangs een overeenkomst met het Chinese Pang Da waardoor er weer geld vrijkwam.

In eerste instantie zou Saab slechts enkele auto's gaan produceren om de kwaliteit te garanderen voordat de volledige productie zou worden herstart. De afgelopen dagen heeft de autofabrikant gesprekken gevoerd met verschillende toeleveranciers en donderdag wist Saab voldoende over de streep te trekken om de productie te kunnen opstarten in Trollhattan.

De herstart van de productie komt net op tijd voor het bezoek van de topman van het Chinese Pang Da, die voor het eerst een bezoek brengt aan de productiesite. Pang Da maakte recent 30 miljoen euro over naar Spyker voor de levering van Saab-auto's. Het bedrijf wacht nog op toestemming van de Chinese autoriteiten voordat het een belang kan nemen in het bedrijf. De totale deal tussen de Chinezen en Spyker komt neer op 110 miljoen euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen