ANP31 okt '12 13:08Aangepast op 31 okt '12 14:08

Russisch Sistema wil Nederlands Argos kopen

ROTTERDAM (AFN) - Het Nederlandse bedrijf Argos heeft een principeovereenkomst getekend met Sistema over een overname door die Russische investeerder. Dat maakte Argos woensdag bekend.

Argos is actief in de opslag en distributie van minerale oliën en biobrandstoffen en combineert dat met de internationale handel in en verkoop van die producten. Sistema is één van de grootste bedrijven van Rusland en heeft beleggingen in onder meer olieconcern Bashneft, telecomaanbieder MTS en energiebedrijf Bashkirenergo.

De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt. Marketingdirecteur Jan Dirks gaf in een toelichting wel aan wie de aandeelhouders van Argos zijn. Dat zijn bestuursvoorzitter Peter Goedvolk, die na de overname in functie blijft, Atlast Invest van oud-Petroplustopman Marcel van Poecke en investeringsvehikel Reggeborgh van Dik Wessels. Over de omvang van hun belangen worden geen mededelingen gedaan.

Belangen

Volgens Argos zijn er veel samenwerkingsmogelijkheden met de bedrijven uit de olie- en gassector waarin Sistema belangen heeft. ,,Sistema zal Argos als strategische investeerder helpen om haar groeistrategie te versnellen'', aldus het Rotterdamse bedrijf.

Volgens Dirks kan Argos onder de vleugels van Sistema ook de huidige strategie voortzetten die is gericht op verdere groei in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

De marketingdirecteur wil benadrukken dat de relatie met de leveranciers uit het zogeheten ARA-gebied (Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen) van groot belang blijft voor Argos. ,,Eventuele toekomstige bevoorrading vanuit Rusland of andere bedrijven van Sistema geldt als een uitbreiding van de huidige activiteiten.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen