ANP9 mrt '12 07:57Aangepast op 9 mrt '12 08:17

Ballast Nedam doorstaat barre tijden

ANP
ANP

NIEUWEGEIN (AFN) - Ballast Nedam heeft de omzet vorig jaar zien stabiliseren ten opzichte van 2010 en verwacht dit jaar hetzelfde resultaat te halen. Dat maakte het bouwbedrijf vrijdag bekend.

De omzet van Ballast Nedam kwam uit op 1,38 miljard euro. Het operationeel resultaat (ebit) steeg met 1 miljoen euro tot 19 miljoen euro. De nettowinst klom met 2 miljoen tot 9 miljoen euro. De omzet en de nettowinst waren daarmee een fractie hoger dan analisten gemiddeld hadden voorspeld.

Het bouwbedrijf sprak van ,,barre marktomstandigheden'' met toenemende prijsdruk en concurrentie. Voor 2012 voorziet bestuursvoorzitter Theo Bruijninckx ,,ongeveer gelijkblijvende resultaten bij een omzet van 1,4 miljard euro in verder verslechterende marktomstandigheden.''

Infrastructuur

De moeilijke omstandigheden zorgden voor verliezen bij de vastgoedontwikkeling, de regionale infrastructuur- en prefabbedrijven. Op deze drie onderdelen werd vorig jaar een reorganisatue ingezet.

Bij het onderdeel Infrastructuur nam de omzet met 11 miljoen euro af, tot 523 miljoen euro. Dit jaar verwacht het bedrijf weer een stijging, onder meer dankzij de ingezette herstructurering.

De omzet van Bouw en ontwikkeling bleef met 642 miljoen euro min of meer gelijk. Ballast Nedam verwacht echter dat het marktvolume in deze sector dit jaar met enkele procenten zal dalen. Daardoor neemt de omzet af en blijft het operationeel resultaat beperkt. In 2011 werd een break-evenresultaat gehaald.

Gerelateerde artikelen