ANP8 feb '12 21:47

Fed stelt overleg overname ING Direct USA uit

WASHINGTON (AFN) - Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, heeft de vergadering over de voorgenomen overname van ING Direct USA door Capital One verschoven van deze woensdag naar volgende week maandag. Er werd geen reden voor het uitstel gegeven.

Capital One maakte in juni 2011 bekend ING Direct USA over te willen nemen van ING voor 9 miljard dollar. Het Nederlandse financiële concern moest de bank verkopen ter compensatie voor de staatssteun die ze in 2008 had ontvangen.

De gesloten bijeenkomst van de Federal Reserve zou, zo blijkt uit een bericht op de website van de centrale bank, gevolgd worden door een ,,laatste aankondiging'' over de overname.

,,We begrijpen dat het uitstel heeft te maken met een agendatechnisch probleem en we kijken uit naar het besluit van de Fed begin volgende week'', aldus een reactie van Capital One.

De voorgenomen overname van ING Direct USA door Capital One ligt onder vuur van consumentengroeperingen die stellen dat de overname riskant en complex is en een bedreiging kan vormen voor het financiële stelsel.

Gerelateerde artikelen