ANP27 apr '12 11:16

'Goede deal voor Ahold'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De overname van 82 winkels van Jumbo en C1000 is voor Ahold een ,,heel goede deal''. De winkels zijn makkelijk te integreren en zullen direct in waarde bijdragen. Dat schrijft analist John David Roeg van ING. Ahold neemt 78 winkels van de C1000-formule en 4 van Jumbo over en betaalt in totaal 290 miljoen euro.

,,Het was waarschijnlijk de laatste kans om in een keer een groot aantal winkels over te nemen. Na de integratie van Super de Boer en C1000 winkels zullen ook deze winkels waarschijnlijk relatief makkelijk bij de Albert Heijn keten kunnen worden gevoegd'', zei Roeg. Albert Heijn vergroot met de aankoop zijn marktaandeel met circa 2,5 procent to 36 procent, rekent de analist voor.

Roeg merkt verder op dat het aantal AH-winkels dat door franchisers wordt bestierd na deze overname flink groeit, van 26 tot 32 procent.

Geweldige mogelijkheid

Ook Richard Withagen van SNS Securities is ingenomen met de overname. ,,Een geweldige mogelijkheid om substantieel te groeien op de Nederlandse markt''. Ahold kan de transactie ook makkelijk betalen vanuit de bestaande balans, aldus de analist.

Ook beleggers waren tevreden over de overname. Het aandeel Ahold noteerde rond 11.00 0,3 procent hoger op 9,51 euro.

Gerelateerde artikelen