ANP16 jan '12 16:04

'Kapitein volgde wens bemanningslid'

Kapitein Francesco Schettino. EPA
Kapitein Francesco Schettino. EPA

ROME (ANP) - De kapitein van het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia is dicht langs het Isola del Giglio gevaren om een bemanningslid een plezier te doen. Hoofdkelner Antonello Tievoli is van het eiland afkomstig.

Toen het schip vlak bij het eiland was, zou de kapitein tegen het bemanningslid hebben gezegd: ,,Kom kijken, Antonello, kijk je eiland'', zo meldde de krant Corriere della Sera maandag op gezag van getuigen.

Tievoli zou een week eerder met verlof gaan, maar moest aan boord blijven, omdat er geen vervanger kon worden gevonden. De kapitein zou hem hebben willen 'belonen' door vlak langs 'zijn' eiland te varen. Kort voor het schip op de rotsen liep zou de kelner hebben gewaarschuwd: ,,Pas op, we zitten heel dicht bij de kust.''

Kapitein Francesco Schettino ligt onder vuur na de scheepsramp. Volgens de eigenaar van het cruiseschip heeft hij ,,inschattingsfouten met ernstige gevolgen'' gemaakt. Na de aanvaring zou hij bovendien de procedures niet hebben gevolgd. Schettino is aangehouden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen