ANP26 apr '12 00:01

Verhagen niet meer verkiesbaar voor CDA

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - CDA-politicus Maxime Verhagen stelt zich niet opnieuw verkiesbaar voor zijn partij. Dat zei hij woensdagavond in het televisieprogramma Pauw & Witteman.

Verhagen (55) had al gezegd dat hij geen lijsttrekker wil worden. Hij heeft nu ook besloten dat hij na de verkiezingen niet meer wil terugkeren in de Tweede Kamer. Of hij eventueel wel beschikbaar is voor een functie in een nieuw kabinet, weet hij nog niet. Hij gaat er komende zomer over nadenken wat hij verder gaat doen, zei hij. Maar zeg nooit nooit, voegde hij eraan toe.

Verhagen is op dit moment demissionair vicepremier en minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Daarvoor was hij minister van Buitenlandse Zaken. Eerder was hij onder meer fractievoorzitter in de Tweede Kamer en lid van het Europees Parlement.

,,Ik zit deze week op de kop af 26 jaar in een gekozen politieke functie'', vertelde Verhagen op tv. De laatste tien jaar waren volgens hem tropenjaren. Wie op de kandidatenlijst van het CDA gaat staan, moet beschikbaar zijn om vier jaar in de Tweede Kamer te zitten, vindt Verhagen. Hij heeft zich elke keer afgevraagd of hij weer volledig gemotiveerd is om dat voor die hele periode te doen. ,,Ik heb besloten om me niet beschikbaar te stellen voor de lijst'', constateerde hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen