ANP27 jan '12 09:26

AEX opent in mineur

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam is de beurs vrijdag lager geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen met verlies, in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van de uitkomsten van de cruciale onderhandelingen over de afschrijving van de Griekse schulden.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na opening van de beurs 0,4 procent lager op 321,39 punten. De MidKap-index zakte 0,3 procent tot 515,97 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt daalden tussen 0,3 en 0,6 procent.

In de AEX was uitzender Randstad een van de weinige stijgers met een winst van bijna 1 procent, na een adviesverhoging door Credit Suisse. Op de lokale markt zakte OctoPlus bijna 9 procent. Het biotechnologiebedrijf heeft ondanks een financieringsronde niet genoeg werkkapitaal om aan zijn verplichtingen te voldoen. Het bedrijf vertrouwt er wel op dat het voldoende financiële middelen kan genereren om de continuïteit van de onderneming voor de komende 12 maanden te waarborgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen