ANP2 sep '12 21:13

Nog 10 dagen tot de verkiezingen

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Politici leken zondag heel even een rustpauze ingelast te hebben in aanloop naar een drukke laatste campagneweek. Een aantal politici trok nog wel het land in om kiezers over de streep te trekken.

Een van de belangrijkste nieuwsfeiten zondag was dat de SP veel potentiële nieuwe kiezers heeft verloren na het premiersdebat op RTL4 vorige week, aldus opiniepeiler Maurice de Hond. Volgens De Hond heeft het debat grote gevolgen voor met name de SP en de PvdA. Voor de PvdA pakte het debat gunstig uit.

SP-leider Emile Roemer herhaalde in het tv-programma Eva Jinek op Zondag dat hij een rechts blok niet aan een meerderheid gaat helpen en dat PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom een keuze moet maken of hij voor een linkse coalitie gaat. PvdA-leider Diederik Samsom zei op zijn beurt in het tv-programma Buitenhof dat hij nog steeds de ambitie heeft om zijn partij de grootste te maken. Ook zei Samsom dat hij geen vice-premier onder Mark Rutte wil worden.

Vanaf maandag zijn er vier dagen achter elkaar grote verkiezingsdebatten waarin alle politici zich nogmaals van hun beste kant kunnen laten zien. Een laatste kans om de nog altijd vele zwevende kiezers te overtuigen en binnen te halen.

Gerelateerde artikelen