ANP30 nov '12 15:10

'Wall Street opent vlak'

NEW YORK (ANP) - In New York zullen de Amerikaanse beurzen vrijdag nagenoeg vlak openen. Tegenvallende consumentenuitgaven houden de markten in toom. De focus van de beleggers blijft echter vooral gericht op de begrotingsonderhandelingen in Washington.

Op macro-economisch terrein werd voorbeurs bekendgemaakt dat de uitgaven van de Amerikaanse consumenten in oktober met 0,2 procent zijn gedaald ten opzichte van een maand eerder. Het was de eerste daling in 5 maanden tijd. Economen ging ervan uit dat de bestedingen onveranderd zouden blijven.

Tevens bleek dat het inkomen van de Amerikaanse consumenten vorige maand gelijk is gebleven, terwijl was gerekend op een toename met 0,2 procent. Kort na aanvang van de handel zal nog de inkoopmanagersindex van de industrie in de regio rond Chicago worden vrijgegeven.

Zynga omlaag

Internetspelletjesmaker Zynga zakt bijna 7 procent in de voorbeurshandel na een herziening van het samenwerkingsverband met het socialenetwerkbedrijf Facebook. Onder de nieuwe voorwaarden verliest Zynga zijn speciale status als spelletjesontwikkelaar voor Facebook en en mag Facebook eventueel ook eigen spelletjes ontwikkelen voor zijn platform.

Wall Street ging donderdag omhoog dankzij gunstige berichten over de Amerikaanse economie. De onvrede van de Republikeinse leider John Boehner over de Amerikaanse begrotingsonderhandelingen hield de winsten echter beperkt. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 13.021,82 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen