ANP23 jan '12 09:04Aangepast op 23 jan '12 09:23

Duitsers en Fransen willen meer lucht banken

EPA
EPA

LONDEN (AFN) - Duitsland en Frankrijk willen dat de Europese banken minder streng worden aangepakt, zodat de economie daar minder door gehinderd wordt. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schauble en zijn Franse collega Francois Baroin gaan daar maandag werk van maken, schrijft zakenkrant de Financial Times.

Hun pleidooi geldt in het bijzonder banken die ook verzekeringsactiviteiten hebben, aldus de krant die een gezamenlijk plan van de landen heeft ingezien.

Verder zouden de twee aansturen op een versoepeling van de zogenoemde Basel 3-eisen op het gebied van kapitaaleisen aan banken. Daarmee moet de remmende werking die ervan uitgaat op de economie worden weggenomen.

Maandagmiddag komen de ministers van Financiën van de 17 eurolanden bij elkaar voor overleg in Brussel. Deze zogenoemde eurogroep zal het hebben over onder meer het begrotingspact, de problemen in Griekenland en de noodfondsen. Het permanente noodfonds ESM moet al dit jaar actief worden. Er is al door verscheidene leiders geopperd dat de capaciteit van het ESM verhoogd moet worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen