ANP29 okt '12 09:36

'Groei TNT bevestigt logica deal met UPS'

EPA
EPA

AMSTERDAM (AFN) - De volumegroei van TNT Express op het Europese wegennet, met de aanwinst van nieuwe klanten in de auto- en technologiebranches, lijken de leidende positie van het bedrijf te bevestigen. De activiteiten van TNT over de weg in Europa gelden als voornaamste buit voor UPS, dat een bod van 5,16 miljard euro op het bedrijf heeft liggen. Dat stelt SNS Securities in een eerste reactie.

Rabobank bestempelde de resultaten van de pakketbezorger als ,,heel behoorlijk'' met een bescheiden daling van de onderliggende ebit van 43 miljoen euro tot 38 miljoen euro. ,,Kostenbesparingen beperkten de schade in EMEA, terwijl Asia Pacific een positieve ebit boekte ondanks zwakke internationale vervoersstromen. De situatie in America blijft echter zwak.''

Volgens Rabo heeft TNT vertrouwen in het slagen van de overname door UPS. TNT wees op de open en constructieve dialoog met Brussel en stelt dat UPS zijn aanmeldingstermijn verlengt als de AFM dat toestaat. Zo niet dat zal UPS een nieuw bod uitbrengen onder dezelfde voorwaarden. De bank acht de kans dat UPS zijn bod verlaagt aanzienlijk kleiner dan voorheen.

Hold-advies

SNS Securities en Rabobank hebben beide een 'hold'-advies.

Om 9.21 uur noteerde TNT Express 0,2 procent hoger op 8,17 euro, terwijl de AEX 0,4 procent daalde tot 328,20 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen