ANP15 aug '12 10:40Aangepast op 15 aug '12 11:06

Recordomzet voor Duitse DAX-bedrijven

STUTTGART (AFN) - De 30 bedrijven in de Duitse DAX-index hebben in het tweede kwartaal de hoogste omzet ooit voor die periode behaald. Dat meldde onderzoeksbureau Ernst & Young woensdag.

De concerns zagen hun gezamenlijke omzet op jaarbasis met 9 procent stijgen tot 312 miljard euro, een nieuw record voor een tweede kwartaal. De operationele winst klom met 12 procent tot in totaal 27,5 miljard euro, de op een na beste prestatie ooit voor een tweede kwartaal.

Volgens Ernst & Young zijn de toonaangevende Duitse bedrijven in een opperbeste conditie en doen de economische problemen in Zuid-Europa ze tot dusver weinig. Ze profiteren van hun wereldwijde activiteiten en de zwakkere euro. De tweede helft zal waarschijnlijk wel moeilijker worden vanwege de afzwakkende economie, verwachten de onderzoekers.

Volkswagen

Autoconcern Volkswagen boekte van de DAX-bedrijven in het afgelopen kwartaal de hoogste winst, 3,3 miljard euro. Daarna kwamen Allianz en BMW.

De totale werkgelegenheid bij de DAX-ondernemingen steeg met 2 procent tot 3,77 miljoen arbeidsplaatsen, aldus Ernst & Young. Ook hier stond Volkswagen bovenaan. Bij de grootste autofabrikant van Europa steeg de werkgelegenheid op jaarbasis met bijna een kwart tot 519.000.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen