ANP18 dec '12 09:12Aangepast op 18 dec '12 09:53

Winkeliers voorzien recordomzet met kerst

ANP
ANP

LEIDSCHENDAM (AFN) - Crisis of niet, Nederlanders geven dit jaar met kerst een recordbedrag uit aan cadeaus en kerstdiners. De winkels verwachten een extra omzet van 790 miljoen euro, ofwel 10 miljoen euro meer dan vorig jaar. Dat voorspelde Detailhandel Nederland dinsdag, op basis van inkoopcijfers van de winkeliers.

Normaal zet de detailhandel 1,5 miljard euro om in een week. Vooral aankomend weekend wordt er in de winkels topdrukte verwacht. Kleding, espressomachines, bordspellen en tablets zijn favoriete cadeau's, evenals dure sieraden.

Kerst valt dit jaar op een dinsdag en woensdag. ,,Detailhandel Nederland verwacht het weekend en de maandag voorafgaand aan kerst grote drukte in de winkelstraten'', aldus de winkeliersvereniging.

Ook de supermarkten gaan een paar goede weken tegemoet, voorspelde het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel eerder deze week. De laatste 2 weken van het jaar leveren de supers naar verwachting 1,46 miljard euro aan omzet op, 4,6 procent meer dan vorig jaar. Toen kwamen de verkopen uit op 1,396 miljard euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen