ANP8 feb '12 19:33

Wall Street wacht op deal Griekenland

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York stonden woensdag halverwege de handelsdag overwegend in de min. Net als in Europa zijn beleggers op Wall Street in afwachting van een akkoord tussen de politieke leiders in Griekenland over bezuinigingen, waardoor het land verdere financiële steun kan ontvangen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex noteerde 0,2 procent lager op 12.852 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,1 procent tot 1345 punten en de technologiebeurs Nasdaq was vrijwel onveranderd op 2904 punten.

Wall Street wacht op de uitkomsten van het crisisberaad tussen de Griekse premier Lucas Papademos en de leiders van de Griekse regeringspartijen. De regeringspartijen moeten de voorstellen voor de bezuinigingen goedkeuren die nodig zijn om Griekenland te laten voldoen aan de voorwaarden voor nieuwe noodhulp van Europa en het IMF.

Time Warner

De beurshandel kreeg vooral richting door bedrijfsresultaten. Het aandeel Time Warner steeg 0,5 procent. Het Amerikaanse mediabedrijf versloeg de verwachting van analisten met zijn vierdekwartaalcijfers. Ook gaat het bedrijf tot 4 miljard dollar aan eigen aandelen inkopen en werd het dividend verhoogd met 11 procent.

Walt Disney steeg 0,9 procent. Het entertainmentbedrijf maakte dinsdag na het slot van de handel een hogere winst over het afgelopen kwartaal bekend dan was verwacht.

Ralph Lauren

Kledingketen Ralph Lauren klom 8,7 procent. De resultaten van de fabrikant van luxekleding over het vierde kwartaal van 2011 waren beter dan analisten hadden verwacht.

Ingersoll Rand, fabrikant van sloten en airconditioners, steeg 1,8 procent. Ook dit bedrijf overtrof de prognoses met de kwartaalcijfers.

De euro was 1,3256 dollar waard, tegen 1,3229 dollar aan het einde van de handelsdag in Europa.

Gerelateerde artikelen