ANP4 apr '12 19:31

Wall Street onderuit

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York gingen woensdag voor de tweede dag op rij omlaag, ondanks een positief banenrapport. De Amerikaanse beurzen werden meegetrokken door de zeer negatieve stemming in Europa. Zorgen over de Europese schuldencrisis staken weer de kop op na een tegenvallende Spaanse obligatieveiling.

De Dow-Jonesindex noteerde halverwege de handelsdag 1,2 procent lager op 13.041 punten. De S&P 500 daalde 1,3 procent tot op 1396 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 1,9 procent tot 3055 punten.

Dinsdag gingen de Amerikaanse beurzen al onderuit nadat aan het einde van de handel de Federal Reserve de jongste notulen naar buiten bracht. Daaruit bleek dat het stelsel van centrale banken weinig voelt voor extra steunmaatregelen voor de economie.

Banencijfer

Loonstrookverwerker ADP maakte woensdag bekend dat de werkgelegenheid in de Amerikaanse private sector in maart met 209.000 banen is gegroeid. De groei was sterker dan verwacht. De cijfers van ADP lopen vooruit op het banenrapport van de Amerikaanse overheid. Die meldt vrijdag hoe de werkgelegenheid in de Amerikaanse economie zich vorige maand heeft ontwikkeld.

Op macro-economisch vlak werd woensdag ook een cijfer over de dienstensector bekendgemaakt. De inkoopmanagersindex van de dienstensector van onderzoeksbureau ISM wees op een groei in maart, maar een minder sterke groei dan in februari.

Uitstappen

,,Aandelen zijn fors gestegen, mensen hebben veel winsten gehaald en plotseling gaat het omlaag. Je wil niet betrapt worden met je broek naar beneden, dus stapt men uit'', zei een handelaar in San Francisco.

Amerikaanse olie daalde 2,2 procent tot 101,67 dollar per vat. Brentolie verloor 1,5 procent tot 122,98 dollar per vat. De euro noteerde een stand van 1,3130 dollar, gelijk aan de stand ten tijde van het slot van de Europese beurzen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen