ANP2 nov '12 22:37

Marathon door New York afgelast

Burgemeester Bloomberg. EPA
Burgemeester Bloomberg. EPA

NEW YORK (ANP) - Het stadsbestuur van New York heeft de marathon die voor zondag op het programma stond afgelast. De Amerikaanse stad is zwaar getroffen door de superstorm Sandy. Burgemeester MichaelBloomberg maakte vrijdag bekend dat het prestigieuze evenement in New York daarom niet door gaat. Aan de marathon zouden 47.000 mensen meedoen, onder wie ook veel Nederlanders.

,,We willen niet dat er een schaduw hangt over de marathon en alle deelnemers, daarom hebben we besloten de marathon af te gelasten'', liet Bloomberg in een verklaring weten. De burgemeester van New York gaf vrijdag eerder nog aan dat het evenement wel door zou gaan, ondanks de grote schade die Sandy in zijn stad had veroorzaakt. Dat kwam Bloomberg en het stadsbestuur op veel kritiek te staan.

De bekendste Nederlandse atlete die aan de start zou verschijnen was Hilda Kibet, die eerder dit jaar deelnam aan de olympische marathon door Londen. Ook veel Nederlandse amateurs, onder wie Edwin van der Sar, wilden de marathon lopen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen