ANP27 mrt '12 09:18

HEMA buigt verlies om in winst in 2011

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Winkelketen HEMA heeft vorig jaar een verlies weten om te buigen in winst, vooral dankzij lagere financieringslasten. De omzet ging licht omhoog. Dat maakte het concern dinsdag bekend.

De nettowinst kwam uit op 11,4 miljoen euro, tegen een verlies van 18,3 miljoen euro in 2010. De financieringslasten daalden vorig jaar met 22 procent tot 83,7 miljoen euro. De omzet bedroeg 1,149 miljard euro, een stijging van 3 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Volgens HEMA nam het marktaandeel in alle categorieën toe, waarbij voedsel de sterkste groei liet zien. Het bedrijf opende vorig jaar 47 nieuwe winkels, waarvan 33 in Nederland, acht in België, twee in Duitsland en vier in Frankrijk. Eind vorig jaar had het concern in totaal 601 winkels.

Gare du Nord

HEMA opende recent winkels op de Parijse treinstations Gare du Nord en Gare Saint Lazare. ,,HEMA is uitgegroeid tot een internationaal retailbedrijf dat blijft groeien met een sterk merk dat gewaardeerd wordt door onze klanten, zowel in binnen- als buitenland'', aldus topman Ronald van Zetten.

Het bedrijf vierde vorig jaar het 85-jarige bestaan. HEMA werd in 2011 bovendien gekozen tot de beste winkelketen van Nederland. HEMA won de publieksprijs ook in 2003 en 2008. In 2005 won HEMA ook de vakjuryprijs voor beste winkelketen.

HEMA werd in 2007 gekocht door de investeringsmaatschappij Lion Capital. Vorig jaar voerde de eigenaar volgens bronnen gesprekken met mogelijke overnamepartijen, maar alle kandidaten trokken zich terug. Inmiddels zijn de verkoopplannen door Lion Capital afgeblazen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen