ANP25 apr '12 08:29

Aalberts begint goed aan 2012

LANGRBOEK (AFN) - Industrieel toeleverancier Aalberts Industries is goed aan 2012 begonnen. De marktpositie is versterkt en zowel de omzet als het orderboek zijn toegenomen. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend middels een trading update.

De markten van Industrial Services lieten een verdeeld beeld zien. De halfgeleider-, Duitse automobiel- en machinebouwmarkten zetten de trend van de tweede helft van 2011 voort. Voor de activiteiten in de luchtvaart-, turbine- en olie- en gasmarkten kwamen meer orders binnen. Volgens Aalberts zijn de vooruitzichten voor deze segmenten goed. In de Franse auto- en metalektromarkten nam het aantal orders enigszins af.

Bij de divisie Flow Control waren de omstandigheden in de markt voor woningbouw en commerciële gebouwen nog altijd uitdagend. De markten voor gas en stadsverwarming presteerden ,,uitstekend'', waarbij met name de Oost-Europese gasmarkt een sterke volumegroei kende. Hier zijn extra investeringen gestart om aan de toenemende vraag te voldoen.

Grote verschillen

In Europa zijn er per land grote verschillen op de bouwmarkt. De Duitse en Oost-Europese markten zijn goed en de Franse en Scandinavische markten zijn redelijk. De markten in Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn uitdagend. Aalberts maakte een ,,goede start'' op de Amerikaanse industriële en irrigatiemarkten.

Aalberts gaf geen concrete prognose voor dit jaar, maar handhaafde de traditionele stelling dat de winst per aandeel dit jaar naar verwachting zal stijgen.

Gerelateerde artikelen