ANP24 jan '12 23:17

Apple boekt recordwinst

CUPERTINO (AFN) - De aanhoudende populariteit van iPhones en iPads heeft Apple vorig kwartaal opnieuw geen windeieren gelegd. De winst van het technologieconcern liep in de laatste 3 maanden van vorig jaar op tot het hoogste niveau ooit, zo maakte Apple dinsdag bekend.

Apple boekte in het afgelopen kwartaal, het eerste van zijn gebroken boekjaar, een nettowinst van ruim 13 miljard dollar. De omzet liep op tot 46,3 miljard dollar. Ook dat was het hoogste niveau ooit.

Het concern dat in oktober de iconische voorman Steve Jobs verloor, verdubbelde de verkoop van iPhones en iPads vorig kwartaal ruimschoots tot respectievelijk ruim 37 miljoen en ruim 15 miljoen stuks. Daarnaast werden er met 5 miljoen stuks ruim een kwart meer Macintosh computers aan de man gebracht dan een jaar eerder.

Als vanouds

Met een winst van omgerekend 13,87 dollar per aandeel overtrof Apple de verwachtingen van analisten weer als vanouds. Zij hadden ingezet op een winst per aandeel van 10,16 dollar en een omzet van ruim 38 miljard dollar. In het voorgaande kwartaal had Apple bij hoge uitzondering niet aan de verwachtingen weten te voldoen.

Apple verwacht dit kwartaal een omzet te boeken van 32,5 miljard dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen