ANP25 apr '12 07:29Aangepast op 25 apr '12 09:27

Omzetstijging voor Macintosh

MAASTRICHT (AFN) - Detailhandelaar Macintosh heeft de afgelopen maanden de omzet zien stijgen. In de periode tot 21 april nam de omzet met ruim 8 procent toe tot 258,5 miljoen euro.

De groei is onder meer het gevolg van de overname van de Britse schoenenketen Jones Bootmaker. Ook het Nederlandse Scapino droeg aan de stijging bij, zo maakte Macintosh woensdag bekend.

Intussen brengen online verkopen ook steeds meer geld in het laatje. De online omzet ging met 70 procent omhoog tot 9 miljoen euro.

Bedrijfsresultaat

Wel was het bedrijfsresultaat lager dan vorig jaar. Macintosh gaf daarvoor geen exacte cijfers. Dat komt omdat enkele verliesdraaiende eerste maanden van Jones Bootmaker nu in de resultaten zijn meegenomen. De keten boekt, evenals veel andere fashion-onderdelen, de meeste winst en omzet in de tweede helft van het jaar. Macintosh liet weten dat het operationele resultaat in de eerste helft van 2012 ook mogelijk lager zal uitvallen dan vorig jaar.

Opgesplitst naar bedrijfsonderdelen rapporteerde Macintosh in 'Fashion', waaronder diverse schoenenketens vallen, een stijging van de omzet van 170,1 mijoen naar 196,3 miljoen euro. Bij 'Living' (Kwantum) daalde de omzet met ruim 9 procent tot 62,2 miljoen euro.

De onderneming zegt voor de rest geen voorspellingen te kunnen doen over het verdere verloop van 2012. Macintosh merkt wel op dat bijna het gehele jaarresultaat wordt gerealiseerd in de tweede helft van het jaar.

Gerelateerde artikelen