ANP10 dec '12 19:17

Vonk krabbelt terug

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Michel Vonk van Sparta Rotterdam is maandag teruggekrabbeld na zijn controversiële uitlatingen vrijdagavond na de verloren derby tegen Excelsior. Vonk verdedigde toen zijn speler Donovan Deekman, die rood had gekregen nadat hij op een speler van Excelsior was gaan staan. Dat kwam hem op veel kritiek te staan in het weekeinde dat de voetbalwereld stilstond bij de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. KNVB-voorzitter Michael van Praag zei maandag zelfs: ,,Zulke trainers horen in onze sport niet thuis''.

Vonk zei tegen RTV Rijnmond geschrokken te zijn van alle ophef. ,,Intern hebben we dit besproken. Misschien had ik me wel anders moeten uitdrukken. Dat realiseer ik me wel in dit weekeinde. Het is jammer dat ik dat gedaan heb, achteraf. De volgende keer zal ik het misschien anders doen. Ik moet hiervan leren. Maar we moeten wel realistisch blijven. Ik hoop dat we hier 52 weken lang op letten en niet één weekeinde waarin wij als Sparta onder de loep hebben gelegen. Het is niet de bedoeling, denk ik, dat ongelukkige uitspraken tot een hetze in Nederland kunnen leiden.''

Directeur Wiljan Vloet wilde niet zeggen of Vorm is bestraft. ,,Dat houden we intern.'' Vloet noemde de harde uitlatingen van Van Praag ,,niet netjes''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen