ANP16 jun '12 18:20Aangepast op 16 jun '12 19:20

Löw: reservespelers moeten hun rol accepteren

LVIV (ANP) - Duitsland is nog niet zeker van een plek in de kwartfinales van het Europees kampioenschap voetbal en daarom begint bondscoach Joachim Löw zondag in de laatste groepswedstrijd tegen Denemarken waarschijnlijk met zijn sterkste opstelling. Dat liet de trainer zaterdag doorschemeren tijdens de afsluitende persconferentie.

In vergelijking met de vorige wedstrijd tegen Nederland (2-1) mist Löw alleen de geschorste Jérome Boateng. Benedikt Höwedes vervangt hem vermoedelijk.

,,Het is een situatie waarmee de reservespelers moeten leren omgaan'', aldus Löw zaterdag over het feit dat niet alle wisselspelers zich even makkelijk bij hun rol neerleggen. Zo uitte Toni Kroos in Duitse media zijn ongenoegen. ,,Als spelers dat doen, zal ik daar niet zo'n grote zaak van maken'', reageerde Löw. ,,Het toernooi is pas twee wedstrijden onderweg. Er zal nog een hoop gebeuren en spelers krijgen hun kans. Als ik voor de wedstrijd tegen Denemarken al veranderingen doorvoer, doe ik dat alleen met het oog op deze wedstrijd. Het gaat namelijk alleen om dit duel. Ik kan niet zomaar iemand een dag vrijaf geven.''

Löw zegt zich niet bezig te gaan houden met de ontwikkelingen in de wedstrijd tussen Nederland en Portugal. ,,Ik concentreer me op Duitsland'', zei hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen