ANP13 mei '12 18:44

FC Twente druipt af tegen verrassend RKC

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft een grotendeels mislukt seizoen zondag in stijl afgesloten. De Tukkers, al zeker van een ticket voor de Europa League dankzij het Fair Play-klassement, gingen zondag voor eigen publiek troosteloos onderuit tegen RKC Waalwijk: 0-1. Daarmee plaatste de Brabantse ploeg zich verrassend voor de finale van de play-offs om Europees voetbal, met Vitesse als tegenstander. Voor het zwaar teleurstellende FC Twente rest slechts een relatief korte vakantie, omdat komende zomer alweer snel de eerste voorronde van de Europa League wacht.

Zonder tot goed voetbal te komen kregen beide ploegen in de eerste helft al wel aardige kansen om de score te openen. Al in de 4e minuut was doelman Sander Boschker van FC Twente in grote moeilijkheden na een diagonale schuiver van Aaron Meijers. De 41-jarige vervanger van de zieke Nikolai Michailov kwam met de schrik vrij.

Door een blessure bij aanvaller Ola John speelde FC Twente met vier spelers die van origine middenvelder zijn. Van dat kwartet had Willem Janssen de meest offensieve rol. Na de rust (0-0) keerde de aangeslagen Wout Brama (knie) niet terug in de middenlinie. Zijn vervanger was aanvaller Wesley Verhoek.

Vervangen

Ook Douglas bleef tijdens de rust in de kleedkamer achter. De Braziliaanse verdediger kreeg halverwege de eerste helft een zware charge van Jeff Stans op zijn enkel te verwerken. Douglas verbeet tot aan de pauze de pijn, maar moest zich uiteindelijk toch door Nils Röseler laten vervangen.

RKC deed in de eerste helft zeker niet onder voor FC Twente, dat Denny Landzaat de grootste kans zag missen (kopbal voor open doel naast). De Waalwijkers waren iets feller in de duels, waren ook genoeg in balbezit, maar kwamen niet tot uitgespeelde kansen.

FC Twente speelde na de rust beter en agressiever. De beste kans was voor Nacer Chadli, die met een kopbal van dichtbij doelman Jeroen Zoet tot een schitterende redding dwong. In het laatste halfuur knokte RKC zich op karakter terug in de wedstrijd. Met een zondagsschot in de verre hoek besliste Furkan Alakmak in de 84e minuut, toen hij net was ingevallen, het duel: 0-1.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen