ANP16 feb '12 18:16Aangepast op 16 feb '12 18:45

Corio haalt meer winst uit verhuur vastgoed

ANP
ANP

UTRECHT (AFN) - Vastgoedinvesteerder Corio heeft vorig jaar meer winst gehaald uit de verhuur van vastgoed dan in 2010. De nettohuuropbrengsten stegen met 7,8 procent tot 396,5 miljoen euro. Dat bleek donderdag uit de jaarcijfers van het bedrijf.

Het directe resultaat, de winst uit verhuur, steeg met 6,4 procent tot 267 miljoen euro. Het directe resultaat per aandeel bedroeg 2,91 euro, 1 cent minder dan de gemiddelde verwachting van analisten. Corio boekte een nettowinst van 218,2 miljoen euro tegen 375,7 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf wil een dividend uitkeren, in contanten of aandelen, van 2,76 euro per aandeel.

Corio streeft er naar zijn kapitaal op peil te houden door onder meer niet-strategische investeringen af te stoten en de uitkering van stockdividend. ,,Hoewel we een verbetering van het directe resultaat verwachten en een positieve like-for-like netto huurgroei, kan het gekozen dividendbeleid resulteren in een lichte daling van het directe resultaat per aandeel in 2012 ten opzichte van 2011.''

Bezettingsgraad

Corio stootte vorig jaar voor 136 miljoen euro aan bezittingen af en wil dat proces dit jaar versnellen. Het bedrijf mikt op de verkoop van 670 miljoen euro aan panden, met name in Nederland en Frankrijk. Inmiddels vindt een aantal gesprekken plaats in een vergevorderd stadium met betrekking tot de verkoop van maximaal 150 miljoen euro aan vastgoed. Corio verwacht deze onderhandelingen in het lopende kwartaal af te ronden.

De bezettingsgraad in Corio's panden was vorig jaar stabiel op 96,2 procent ondanks een grotere mate van twijfel bij huurders. Volgens het bedrijf namen huurders meer tijd om te onderhandelen en te beslissen over nieuwe panden vanwege onzekerheid over hun omzetontwikkeling. In Turkije steeg de bezettingsgraad overigens van 95,3 procent in 2010 naar een recordhoogte van 99,1 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen