ANP2 mei '12 08:47Aangepast op 2 mei '12 10:42

Winst Aamigoo daalt

WILLEMSTAD (AFN) - Uitzendbedrijf Aamigoo Group heeft vorig jaar aanzienlijk minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) van Aamigoo zakte van 1,9 miljoen euro naar 378.000 euro. Het resultaat na belastingen kwam uit op 1,6 miljoen euro, tegen 4,3 miljoen euro een jaar eerder. De mindere resultaten komen door eenmalige lasten en nagekomen inkoopkosten. Zonder die lasten zou een ebitda van 2,3 miljoen euro zijn ontstaan, tegen 1,1 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet van Aamigoo groeide tot 156,2 miljoen euro. In 2010 boekte de uitzender een omzet van 64,7 miljoen euro. Die opbrengsten kwamen geheel op conto van dochter Source+. Dat bedrijf werd eind december 2010 overgenomen, maar is vanaf juli 2010 in de boeken van Aamigoo geconsolideerd.

Brutofacturatiewaarde

Aamigoo ziet 2012 met vertrouwen tegemoet. Het verwacht een ,,forse'' stijging van de brutofacturatiewaarde, mede door de overname van Corso voor ruim 18 miljoen euro eind vorig jaar.

Corso heeft vorig jaar ondanks moeilijke marktomstandigheden stabiele resultaten gehaald in Nederland en Engeland, aldus Aamigoo. In Duitsland, Luxemburg en België bleven de prestaties enigszins achter en ligt de focus op de verbreding van de klantenportefeuille. De activiteiten in Frankrijk ontwikkelden zich ondanks opstartkosten positief.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen