ANP11 aug '12 07:27

Mabel viert eerste verjaardag zonder Friso

AMSTERDAM (ANP) - Prinses Mabel wordt zaterdag 44 jaar. Ze zal het op haar verjaardag thuis voor de eerste keer zonder haar echtgenoot prins Friso moeten stellen, die in coma ligt in het Wellington ziekenhuis in hun woonplaats Londen.

Friso kwam op 17 februari in het Oostenrijkse Lech onder een lawine terecht en liep daardoor een ernstige hersenbeschadiging op. Artsen van het ziekenhuis in Innsbruck lieten destijds weten dat de prins mogelijk nooit meer bij bewustzijn komt. Begin maart is Friso naar het ziekenhuis in Londen overgebracht voor verdere behandeling en verzorging. Mabel en haar twee dochters Luana en Zaria kunnen dan ook gemakkelijk op bezoek bij hun man en vader.

Vanwege de gezondheidssituatie van Friso stopte Mabel in mei met haar werk als algemeen directeur bij The Elders, een denktank van 'oude wijzen' die Nelson Mandela in 2007 oprichtte. Ze staat de organisatie sindsdien nog wel bij als part-time adviseur.

Mabel kan op haar verjaardag bezoek verwachten van prins Willem-Alexander en zijn gezin, die in Londen zijn voor de Olympische Spelen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen