ANP17 feb '12 21:39

Media maken zich op voor bij nacht ziekenhuis

ANP
ANP

INNSBRUCK (ANP) - Oostenrijkse en Duitse media maakten zich vrijdagavond op voor een lange en koude nacht bij het Landeskrankenhaus in Innsbruck. In dit gerenommeerde en goed uitgeruste ziekenhuis ligt sinds vrijdagmiddag prins Johan Friso op de afdeling intensieve zorg. De tweede zoon van koningin Beatrix werd daar naar toe gevlogen met een traumahelikopter, nadat hij was bedolven onder een lawine tijdens het skiën buiten de piste in de buurt van Lech in Oostenrijk.

Koningin Beatrix en prinses Mabel waren bij Friso in het ziekenhuis, dat er echter voor zorgde dat de media en andere belangstellenden buiten het terrein van het universiteitsziekenhuis bleven. Volgens een bewaker was de beveiliging opgevoerd. Er waren instructies gegeven om niemand toe te laten. ,,De pers moet buiten blijven", zei ook een woordvoerster van het ziekenhuis.

Het ongeval van prins Friso was groot nieuws in Oostenrijkse media, die live vanuit Innsbruck met grote regelmaat berichtten over de jongste ontwikkelingen. Dat was lastig werken, aldus de verslaggever van de nationale omroep ORF omdat voor alle berichten steeds naar Den Haag moest worden verwezen. Bij het ziekenhuis zelf viel immers niets te zien of te melden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen