ANP7 feb '12 06:59

Uitspraak in hoger beroep zaak Cruijff - Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam doet dinsdag uitspraak in het hoger beroep van het kort geding dat Johan Cruijff en een aantal trainers tegen de nv Ajax en vier leden van de raad van commissarissen (Steven ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer) hadden aangespannen.

De vier commissarissen benaderden zonder medeweten van Cruijff, die medecommissaris is, Louis van Gaal en Martin Sturkenboom om directeur te worden. In december beschouwde de rechtbank in Haarlem de voorgenomen benoemingen van Van Gaal en Sturkenboom als rechtsgeldig. Toch schortte hij de aanstellingen op, omdat hij liever eerst ziet of de aandeelhouders nog vertrouwen hebben in de huidige raad van commissarissen.

De nv Ajax en Ten Have, Davids, Olfers en Römer gingen tegen die uitspraak in beroep, dat in januari diende en waarvan de uitkomst dinsdag duidelijk wordt.

Vrijdag is de aandeelhoudersvergadering van Ajax, waarbij het voor de hand ligt dat het vertrouwen in de raad van commissarissen wordt opgezegd.

Gerelateerde artikelen